Δημήτρης Μωραϊτης στο Zone Press:“Το Περιστέρι με εμπιστεύτηκε και από τότε προσπαθώ να τους δικαιώνω κάθε μέρα”

Zone Press Συνεντεύξεις

 Στο τεύχος 37 για το μήνα Μάιο, το Zone Press συνάντησε τον Δημήτρη Μωραϊτη. Ένα παιδί που από τα πρώτα του βήματα μας είχε τραβήξει το ενδιαφέρον μπασκετικά και έδειχνε να “διαβάζει” καλά το μπάσκετ, έδειχνε να έχει μυαλό και πόδια μαζί. Γενικά μπορούσαμε να τον κατατάξουμε στην κατηγορία των παιδιών με προοπτικές. Έτσι και έγινε. Ειδικά τον τελευταίο καιρό αποδεικνύει έμπρακτα και συνεχόμενα την αδιαμφισβήτητη άνοδό του και δείχνει πως θέλει και έχει πολλά να δώσει στο ελληνικό μπάσκετ.

Θέλαμε, λοιπόν, να κάνουμε μια συζήτηση με το Δημήτρη Μωραϊτη, να μας πει ο ίδιος την δική του οπτική των πραγμάτων, να μας μιλήσει για τα χρόνια στην ΑΕΚ, την πορεία του Περιστερίου, την συνεργασία με τον Μίλαν Τόμιτς και την προσθήκη του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική. Επίσης, τον ρωτήσαμε για τα όνειρα και τους στόχους του, όπως και για τις πτυχές του που δεν γνωρίζουμε. Απολαύστε τον.

Ας ξεκινήσουμε από το παρόν. Πως είναι τα πράγματα στο Περιστέρι για σένα. Πως τα βλέπεις σε ομαδικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Αρχικά το Περιστέρι είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, ένα πολύ υγιές σωματείο. Η δουλειά που γίνεται εκεί είναι πάρα πολύ καλή με πολύ καλές εγκαταστάσεις. Εγώ είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εκεί. Με εμπιστεύτηκαν το καλοκαίρι να πάω στην ομάδα και από τότε προσπαθώ να τους δικαιώνω κάθε μέρα. Σε ομαδικό επίπεδο, έχουμε τρομερό κλίμα στην ομάδα, η χημεία είναι φοβερή, όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Δουλεύουμε κάθε μέρα πολύ σκληρά και ατομικά προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος, να ακούω τους προπονητές μου και να βελτιώνομαι σαν παίκτης.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έβαλες την βολή που χάρισε την νίκη στην ομάδα σου. Εντοπίζεις κάποια άλλα σημεία στον αγώνα που ήταν κομβικά για την νίκη;

Πέρα και από την βολή και από τους τελευταίους πόντους που βάλαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πιστεύω ήταν η άμυνα που ήταν πολύ σημαντική και ήταν και το κλειδί για την νίκη μας. Επίσης, ήταν χαμηλό και το σκορ και αυτό ενδυναμώνει την σημαντικότητα της άμυνας που παίξαμε τα τελευταία λεπτά. Μέσα από την άμυνα παίρναμε αυτοπεποίθηση για την επίθεση και φυσικά παίζει ρόλο το γεγονός ότι ήμασταν μέσα στην έδρα μας και είχαμε την στήριξη του κόσμου.

“Έχω πολύ καλή σχέση με τον Τόμιτς, τον ευχαριστώ για όσα eκάνε για μένα”

Πες μας δύο λόγια για την συνεργασία σου με τον Μίλαν Τόμιτς στο Περιστέρι.

Η σχέση μου και η συνεργασία με τον Coach Μίλαν είναι πάρα πολύ καλή, στο παρελθόν αγωνιζόταν στην ίδια θέση με εμένα και με βοηθάει πάρα πολύ καθημερινά. Του μιλάω και εγώ και τον συμβουλεύομαι σε απορίες που μπορεί να έχω και του ζητάω να με κάνει καλύτερο. Έχουμε πολύ καλή σχέση και τον ευχαριστώ για όσα έχει κάνει για μένα.

“Όταν δουλεύεις πολύ αυτό κάποια στιγμή θα βγει στο παρκέ και θα ανταμειφθείς”

Σε προσωπικό επίπεδο έχεις μια σημαντική άνοδο και εξέλιξη. Που το αποδίδεις αυτό; Πιστεύεις ότι υπήρξαν λόγοι που σε ώθησαν ή σε βοήθησαν να εξελιχθείς περισσότερο;

Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, αλλά το βασικό είναι ότι όταν δουλεύεις πολύ κάποια στιγμή όλο αυτό θα βγει στο παρκέ και θα ανταμειφθείς. Πέρα από αυτό, μετά την ατυχία που είχα με το σπάσιμο του χεριού μου το Νοέμβριο και είχα κάτσει περίπου 3 μήνες έξω και επέστρεψα ήθελα να αποδείξω τις δυνατότητές μου, καθώς είχε αλλάξει ο προπονητής και δεν με ήξερε. Έπρεπε να του δείξω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω και κυρίως να με εμπιστευτεί να αγωνιστώ περισσότερο και αυτό έγινε. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπα αρχικά, όταν δουλεύεις πολύ αυτό κάποια στιγμή θα βγει στο παρκέ και θα ανταμειφθείς.

Πάμε λίγο πιο πίσω στην ΑΕΚ. Ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας σου και η πρώτη σου επαγγελματική ομάδα. Τι έχεις αποκομίσει από τα χρόνια εκεί, ποιες στιγμές καλές ή κακές κρατάς στο μυαλό σου;

Ήμουν 5 χρόνια στην ΑΕΚ και όντως ήταν η πρώτη μου ομάδα. Είναι λογικό να έχεις δεθεί με την ομάδα μετά από τόσα χρόνια. Πέρασα υπέροχες στιγμές, κατακτήσαμε ένα κύπελλο, πήραμε το Champions League ένα διηπειρωτικό πρωτάθλημα, επιτυχίες οι οποίες για ένα παιδί τότε στην ηλικία μου δεν ήταν μόνο πρωτόγνωρα ήταν απίστευτα. Κρατάω πάντα τις καλές στιγμές, τα άτομα που γνώρισα εκεί, την προπόνηση που έκανα με τόσο μεγάλους αθλητές. Έπαιρνα εμπειρία και από τις προπονήσεις και από την δωδεκάδα που ήμουν στον πάγκο. Δεν κρατάω κακές στιγμές μόνο τις καλές και όσα πέρασα με την ΑΕΚ.

Εθνική. Φέτος κλήθηκες στην Εθνική Αντρών για δεύτερη φορά και δεν συμμετείχες απλώς «διεκπεραιωτικά» βοήθησες ουσιαστικά.  Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τους αγώνες με την Εθνική;

Το να φοράς το εθνόσημο, την φανέλα της Εθνικής, πιστεύω δεν υπάρχει ψηλότερη τιμή για έναν αθλητή. Πραγματικά  τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Προφανώς ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν δύσκολοι αγώνες, έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, θέλαμε και τις δύο νίκες. Ειλικρινά όλα τα παιδιά κάναμε πολύ καλή δουλειά και πιστεύω δείξαμε ένα καλό πρόσωπο.

Το τιμόνι της Εθνικής ανέλαβε ο Δημήτρης Ιτούδης. Πως βλέπεις αυτή την συνθήκη στην Εθνική και την συνεργασία με τον coach;

“Η προσθήκη του Ιτούδη στην Εθνική θεωρώ πως έχει μεγάλη αξία και για την Ελλάδα”

Ο coach Ιτούδης είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρωλίγκας και με τους συνεργάτες που έχει στην Εθνική θα κάνει πραγματικά φοβερή δουλειά φέτος. Η προσθήκη του θεωρώ πως έχει μεγάλη αξία και για την Ελλάδα και είμαι σίγουρος πως η Εθνική έχει πολύ μέλλον.

Δείχνεις σημαντική πρόοδο και πατάς στα πόδια σου. Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Κι αν ναι, θα επέλεγες μια ελληνική ομάδα ή του εξωτερικού;

Για να είμαι ειλικρινής δεν το σκέφτομαι καθόλου. Έχουμε ακόμα 2-3 μήνες για να τελειώσει η φετινή χρονιά. Προσπαθώ να μένω στο παρόν. Έχουμε δύσκολη δουλειά τώρα με το Περιστέρι μπροστά μας. Θέλω να μένω εκεί και να είμαι πιο συγκεντρωμένος και θεωρώ πως αυτό είναι το σωστό. Τώρα τι θα γίνει του χρόνου ή τον επόμενο χρόνο δεν το γνωρίζω. Σίγουρα θα κάνω ό,τι καλύτερο για μένα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

Ο πατέρας σου είναι πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Από προσωπική εμπειρία ξέρω πώς να αθλείσαι με το οικογενειακό πλαίσιο κοντά πολλές φορές είναι δύσκολο. Πως είναι για σένα αυτή η εμπειρία;

Επειδή και ο αδερφός μου ασχολείται επαγγελματικά με το μπάσκετ ήταν καθαρά δική μας απόφαση. Δεν μας πίεσε ποτέ ο πατέρας μας σε τίποτα και ούτε ακόμα δεν μας πιέζει. Και αυτό είναι και το σωστό για μένα, γιατί δεν βοηθάει να έχεις πίεση από το οικογενειακό περιβάλλον. Το να ξεκινήσουμε το αποφασίσαμε μόνοι μας. Για να καταλάβεις εγώ, είχα περάσει και από άλλα αθλήματα πριν, ποδόσφαιρο, κολύμβηση και έπειτα κατέληξα στο μπάσκετ. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν έχω βιώσει πίεση ή άγχος από την οικογένειά μου.

Πες μου 3 πράγματα για σένα που δεν γνωρίζει ο κόσμος. Για το χαρακτήρα ή τις συνήθειες σου.

Αυτή παίζει να είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που μου έχουν κάνει νομίζω. Θα σου πω 2 που μου έρχονται τώρα στο μυαλό. Μου αρέσει το καλοκαίρι να ασχολούμαι με το στίβο. Μου αρέσει πολύ ο στίβος και το τρέξιμο γενικά. Από μικρός ήμουν αθλητικό παιδί. Το δεύτερο είναι ότι περνάω πολύ χρόνο με το σκυλί μου, την Μόλυ. Πάμε πολλές βόλτες σε πάρκα, τρέχουμε κλπ. Αυτά νομίζω.

Πηγή τεύχος Zone Press T37 μήνας Μάιος

 

 

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα