Κόσμος

Μπαρτσελόνα: «Παίκτες και διοίκηση διέκοψαν τις επαφές γιατί δεν συμφώνησαν για μείωση μισθών»

Και επίσημα πλέον Μπαρτσελόνα και παίκτες δεν συμφώνησαν για μειώσεις συμβολαίων που φτάνουν το 30%, με τους Καταλανούς να ανακοινώνουν το… ναυάγιο που υπήρξε.

Το τελευταίο διάστημα και με τον κορωνοϊό να έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα, η Μπαρτσελόνα είχε ξεκινήσει επαφές με τους παίκτες προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις συμβολαίων που θα φτάνουν το 30%. Μειώσεις που είχαν ως σκοπό να γλιτώσουν οι «μπλαουγκράνα» 191 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σε αυτές τις συζητήσεις δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή, με τους Καταλανούς μάλιστα να αναφέρουν με ανακοίνωσή τους πως δεν υπήρξε συμφωνία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα επισήμανε: «Μετά από αρκετές ημέρες εξαντλητικών συνομιλιών, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να διακόψουν τις συζητήσεις μιας και δεν μπορούν να φτάσουν σε μία συμφωνία.

Όπως είναι η κατάσταση, η Διοίκηση πρέπει να λάβει αποφάσεις για να λύσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει από τον COVID-19 και τα οποία έχουν προκαλέσει μείωση εσόδων κατά 300 εκ. ευρώ για την περίοδο 2020/21 και πρέπει να βρεθεί λύση για να μειωθεί το κόστος κατά 191 εκ. Ευρώ».

Προθεσμία μέχρι τις 23 Νοεμβρίου

Στην συνέχεια η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πως στις δύο πλευρές δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 23 Νοεμβρίου προκειμένου όλοι μαζί να βρουν την λύση, από την στιγμή που στις συζητήσεις φάνηκε πως υπήρξε βούληση για κάτι τέτοιο. Επίσης οι Καταλανοί ευχαριστούν τους παίκτες αλλά και τους εργαζόμενους στο club για την προθυμία τους να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος. Μένει πλέον να δούμε αν όντως υπάρξει λύση ή αν τελικά οι δύο πλευρές οδηγηθούν στα άκρα.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα