Κόσμος

Η αποζημίωση του Κούμαν «φρενάρει» την απόλυση του

Η παχυλή αποζημίωση του Ρόναλντ Κούμαν αποτελεί τροχοπέδη στην απόλυσή του από τη Μπαρτσελόνα με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Οι κινήσεις που έγιναν πρόσφατα από την διοίκηση, σε μία προσπάθεια να εξορθολογιστούν τα οικονομικά του συλλόγου, όπως η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και η μείωση κατά 30% του μισθολογικού κόστους, αναμένεται να αποδώσουν εν καιρώ, ωστόσο υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και οι Καταλανοί, δεν έχουν την δυνατότητα για περιττές κινήσεις.

Αυτή η κατάσταση, είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία ο Κούμαν. Οι σχέσεις του Ολλανδού τεχνικού με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα, έχουν επιδεινωθεί αρκετά, όμως ενδεχόμενη απόλυση του Κούμαν, θα κόστιζε στην Μπαρτσελόνα μέχρι και 14 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, όπως αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Catalunya Radio», στο συμβόλαιο των δύο πλευρών υπάρχει όρος, σύμφωνα με τον οποίο, εάν ο Κούμαν δεν ανανεώσει για τρίτη χρονιά, τότε θα πρέπει να εισπράξει περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ.

Κατά συνέπεια, ο Λαπόρτα καλείται να επιλέξει εάν θα δώσει αυτά τα χρήματα στον Ολλανδό, προκειμένου να ολοκληρώσει την αναζήτηση του διαδόχου του, ή εάν θα τον διατηρήσει στην θέση του. Τα ονόματα των υποψηφίων για την θέση είναι αρκετά, όμως σε κάθε περίπτωση, η λύση της συνεργασίας με τον Κούμαν, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον διοικητικό ηγέτη των «μπλαουγκράνα».

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα