Η πρώτη περίοδος ήταν εντυπωσιακή και για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να έχει καλή κυκλοφορία μπάλας, με τους Βεζένκοφ, Φαλ και Ουόκαπ να είναι εντυπωσιακοί. Βέβαια και η Βίρτους με τη σειρά της, ήταν εύστοχη από την περιφέρεια, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να είναι παραγωγικός και με buzzer beater να κλείνει το δεκάλεπτο στην ισοπαλία 22-22.

Η συνέχεια είχε καλό ρυθμό, τον Ολυμπιακό να υποπίπτει σε κάποια αβίαστα λάθη, όμως έστω και σθμαίνοντας να κρατάει το υπέρ του προβάδισμα. Ο Οζελέγιε δημιούργησε αρκετά προβλήματα, ο Μπάκο έπαιρνε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, όμως οι Μακίσικ και Λαρεντζάκης ήταν εκεί, όταν έπρεπε και το 38-42 κράτησε τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ.

Η τρίτη περίοδος ήταν εκπληκτική για τους φιλοξενούμενους, με τον Κώστα Παπανικολάου να τα κάνει όλα (βρισκόνταν παντού στο γήπεδο), ο Βεζένκοφ βρήκε το χέρι και ο Ουόκαπ έκλεισε τον Τεόντοσιτς. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν το 53-63 που έδινε ένα ισχυρό μαξιλαράκι ασφαλείας στους Πειραιώτες, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Η Βίρτους μπήκε με σχέδιο πίεσης και ζώνης παράλληλα στο τέταρτο δεκάλεπτο και εν πολλοίς μπλόκαρε τον Ολυμπιακό. Ο Τεόντοσιτς, ο Σενγκέλια και ο Παιόλα έκαναν σπουδαία δουλειά, όμως οι Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μακίσικ ήταν εκπληκτικοί στην επίθεση και το 77-82 τους έδινε μεγάλο προβάδισμα με 40 δευτερόλεπτα στην ώρα. O Μακίσικ μάλιστα με δύσκολο καλάθι, έγραψε το 80-84 (είχαν προηγηθεί τρεις εύστοχες βολές από τον Τεόντοσιτς), όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Οζεέγιε με γκολ-φάουλ, έκανε το ματς πάλι ντέρμπι και η αγωνία καλά κρατούσε. Τελικά το 83-85 δεν άλλαξε, αφού το σουτ του Τζόρνταν Μίκι δεν βρήκε στόχο κι έτσι αυτή η διαβολοβδομάδα, είχε γλυκόπικρη γεύση για τους νταμπλούχους Ελλάδος.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-42, 53-63, 83-85