Μπερτομέου: «Δεν κατηγορούμε τις ρωσικές ομάδες, ωστόσο…»

Euroleague Μπάσκετ

Σε δηλώσεις του ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως η Euroleague δεν κατηγορεί τις ρωσικές ομάδες, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως δεν θα μπορούσε και να κρατήσει παθητική στάση με όσα γίνονται.

Αναλυτικά η δήλωσή του μετά την γνωστοποίηση της απόφασης πως οι αγώνες των ρωσικών ομάδων αναβάλλονται:

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τα τρομερά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία μετά από την εισβολή της Ρωσίας. Η EuroLeague Basketball και οι ομάδες της είναι βαθιά ριζωμένες στις κοινότητές τους. Σε μια κατάσταση όπως αυτή που έχουμε σήμερα, είναι ευθύνη μας να υποστηρίξουμε αυτές τις κοινότητες και να δώσουμε φωνή στα “πιστεύω” τους.

Ο αθλητισμός δεν είναι πολιτική και δεν πρέπει να δέχεται παρεμβάσεις από την πολιτική, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί όταν βλέπουμε μια τόσο τρομερή κοινωνική κρίση με τόσα πολλά δεινά που συμβαίνουν σε αθώους και, ταυτόχρονα, βλέποντας την υποστήριξη που έχουν εκφράσει ξεκάθαρα οι κοινότητές σε όλη την Ευρώπη στον ουκρανικό πληθυσμό.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν κατηγορούμε τους ρωσικούς συλλόγους, τη διοίκηση ή το προσωπικό τους για κάποια από αυτές τις εξελίξεις.

Δυστυχώς, ωστόσο, η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μας άφησε άλλη επιλογή από το να αναβάλλουμε όλους τους αγώνες που αφορούν ρωσικές ομάδες, τουλάχιστον προς το παρόν, με την ελπίδα πως αυτή η κατάσταση θα τερματιστεί το συντομότερο δυνατό».

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα