Απόψεις Μπάσκετ

Λιόλιος- Γιατράς: Δίδυμο ικανό να γράψει ιστορία

Οι εκλογές της ΕΟΚ ολοκληρώθηκαν με μεγάλο νικητή αυτής της πολύμηνης μάχης το Βαγγέλη Λιόλιο.

Πέρα από όσα έχει εξαγγείλει ο νέος πρόεδρος προεκλογικά, αυτό που ζητείται επιτακτικά είναι να υπάρξει σταθερότητα και πλάνο. Το πρώτο μέλημα του προέδρου είναι να βρει έναν προπονητή για το πάγκο της Εθνικής μας, ο οποίος θα έχει το χρόνο τη διάθεση, αλλά και την ανάλογη εμπειρία για να μπορέσει επιτέλους να χτίσει ένα σύνολο εννοείται γύρω από το Γιάννη , αλλά και ένα σύνολο που θα μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και όταν αυτός θα λείπει.

Βέβαια όσο συνεχίζεται η κόντρα Ευρωλίγκας και FIBA, είμαστε σίγουροι πως δεν γλυτώνουμε της ηχηρές απουσίες και στο μέλλον. Είναι σημαντικό λοιπόν να δώσει τα ΄΄κλειδιά΄΄ σε έναν Έλληνα κόουτς, ο οποίος θα είναι ικανός να εργασθεί σοβαρά προκειμένου να επανέλθουν μετάλλια και διακρίσεις  στη χώρα μας ξανά.

Μήπως ήρθε η ώρα του Μάκη Γιατρά?

Επειδή μου αρέσει να μιλάω με ονόματα , ένας προπονητής που ταιριάζει στη φιλοσοφία αυτή του νέου προέδρου της ΕΟΚ δεν είναι άλλος από το Μάκη Γιατρά, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και μας απέδειξε πως μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτή τη θέση.

Μάλιστα δεν πρέπει να θεωρείται επιλογή έκπληξη ,διότι έχει συνεργαστεί άψογα με το νέο πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο στο Προμηθέα στο πρόσφατο παρελθόν αποδεικνύοντας μας πως ένας απλός ‘’στρατιώτης’’ μπορεί να γίνει ‘’στρατηγός’’

Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε εδώ στο περιοδικό μας το μήνα Απρίλιο , στην ερώτηση εάν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει το πάγκο της Εθνική η απάντηση του τότε ήταν η εξής:

Νομίζω πως αυτό είναι ουτοπία να το πεις αυτή τη στιγμή. Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι συνάδελφοι από μένα με πολύ μεγάλες περγαμηνές. Θεωρώ πως στην Εθνική Ελλάδος πρέπει να είναι ο καλύτερος, οπότε επειδή δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο υπάρχουν άνθρωποι που είναι καταξιωμένοι, που δουλεύουν στο εξωτερικό άνθρωποι που δουλεύουν στην Ελλάδα και που έχουν κάνει σπουδαία πράγματα. Η Εθνική Ελλάδος είναι υπεράνω όλων. Γενικά για μένα η ομάδα είναι πάνω από όλους πόσο μάλλον η Εθνική. Όπως έχω πει και κάτι άλλο στην Εθνική Ελλάδος και φροντιστής να είσαι πρέπει να δίνεις την ψυχή σου γιατί όταν φοράς το εθνόσημο είναι μεγάλη τιμή. Όσον αφορά εμένα υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι συνάδελφοι με πολύ μεγαλύτερη καριέρα και επιτυχίες’’.

Εγώ από τη πλευρά μου και από αυτό εδώ το μικρό βήμα συνεχίζω να  πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος και θα τρίβουμε τα μάτια μας τα επόμενα χρόνια αν αναλάβει ο Μάκης Γιατράς. Όποιος και να έρθει όμως στη νέα εποχή της ΕΟΚ που ξεκινά θα τον αγκαλιάσουμε και θα στηρίξουμε τη προσπάθεια του.

 

 

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα