Γιασικεβίτσιους: “Θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα αν χρειαστεί, ακολουθώ τις συμβουλές της Λιθουανίας”

Euroleague Μπάσκετ

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως το μπάσκετ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για τον ίδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ισπανικής ομάδας:

«Αισθάνομαι χάλια, για να είμαι ειλικρινής. Όλη την ώρα παρακολουθώ τηλεόραση, BBC ή CNN. Κάθε πρωί που έρχομαι εδώ, με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ, αλλά δεν είναι εύκολο.

Είναι αναπόφευκτο, θα ξυπνήσω, θα πάρω το κινητό στα χέρια μου και θα αναζητήσω τι συμβαίνω. Ελπίζω το Κίεβο να είναι ακόμη σε ουκρανικά χέρια. Περιμένω πολλά νέα μετά από μία νύχτα. Και υπάρχουν ανησυχίες απ’ όλους. Ίσως δεν κατανοείται την κατάσταση εδώ (σ.σ. στην Ισπανία). Πάντοτε ζούσαμε σε αυτή την πλευρά του κόσμου και γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.

Η Ισπανία πρέπει να είναι περισσότερο επιθετική. Ξέρω ότι μπλέκομαι εκεί που δεν με σπέρνουν, αλλά έτσι σκέφτομαι. Δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Πούτιν). Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς. Ως πολίτης της Λιθουανίας, θα ακολουθήσω τις συμβουλές της κυβέρνησης, και θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, αν χρειαστεί. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι ζουν μακριά, κάνουν λάθος. Ήμουν πάντα απέναντι στην πολιτική, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι πόλεμος. Μπαίνεις στο Facebook ή βλέπεις φωτογραφίες και αισθάνεσαι απαίσια. Θα είναι ένας λεκές στις ζωές μας. Αυτό είναι χειρότερο απ’ την πανδημία».

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα