Επίσημο: Η FIBA Europe ανέβαλε τις φετινές καλοκαιρινές διοργανώσεις!

Zone Press Αθλητικά Διεθνή Μπάσκετ

Τις αποφάσεις της αναφορικά με τις φετινές διοργανώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο ανακοίνωσε η FIBA, την Τετάρτη 8 Απριλίου. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε την αναβολή όλων των εθνικών διοργανώσεων του καλοκαιριού στις μικρές ηλικίες λόγω του κορωνοϊού, όπως επίσης τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης των τριών συλλογικών διοργανώσεων της με Final Eight και Final Four τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Το μείζον βέβαια έχει να κάνει με το EuroBasket του 2021 σε άνδρες και γυναίκες, για τα οποία δεν πάρθηκε απόφαση -μοιάζει αναπόφευκτη η μετακίνησή του κατά ένα χρόνο, για το 2022. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την Πέμπτη 9 Απριλίου.

Από εκεί και πέρα, για τις τρεις διοργανώσεις που γίνονται υπ’ ευθύνη της (EuroLeague Women, EuroCup Women και FIBA Europe Cup) κατέστη σαφές πως η καλύτερη επιλογή είναι να υπάρξει απόφαση ανάλογη με αυτή που ανακοίνωσε το Basketball Champions League, δηλαδή η τελική φάση να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο προκειμένου να στεφθούν πρωταθλητές, κάτι που όμως θα αποσαφηνιστεί και θα οριστικοποιηθεί σε επόμενη σύσκεψη, τον Μάιο. Για τις δύο διοργανώσεις των γυναικών προτάθηκε να υπάρξει Final Eight, ενώ για αυτή των ανδρών να γίνει Final Four.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού που αναβλήθηκαν, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Οι χώρες που είχαν αναλάβει τις φετινές διοργανώσεις διατηρούν ακέραιη τη δυνατότητα για εκείνες του 2021, εφόσον το επιθυμούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκύψει διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων, που θα ξεκινήσει ως είθισται το φθινόπωρο.

– Δεν θα υπάρξουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί στις κατηγορίες

– Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2021 θα προκριθούν βάσει της κατάταξης που υπάρχει στο FIBA Ranking.

– Οι συμμετοχές για τις διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2021, όπως προβλέπεται βάσει των ηλικιών και των οικονομικών απαιτήσεων. Αναπόφευκτα, θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για το 2021.

πηγή

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα