Το πρώτο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό για το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που αδυνατούσε να βρει το δρόμο προς το τουρκικό καλάθι. Ο Μπέικον δεν πάσαρε με τίποτα τη μπάλα, ο Ουόλτερς ήτανε εντελώς εκτός ρυθμού κι αυτό έκανε τον ΠΑΟ, πολύ προβλέψιμο και ευανάγνωστο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Εφές έβγαζε πολλά ελεύθερα τρίποντα, ο Μπομπουά ήταν εντυπωσιακός, ο Κλάιμπουρν το ίδιο και το σκορ ολοένα κι έπαιρνε την ανιούσα. Το 42-26 δεν ήταν μεγάλη διαφορά για τα δεδομένα της Euroleague, όμως ήταν φανερό, πως η Εφές ήταν άλλη κλάση από το τριφύλλι.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανακαι στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Μπέικον πήρε τ΄όπλο του, όμως η Εφές έβρισκε τον τρόπο να κόβει τη φόρα του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός του τριφυλλιού ήταν εντυπωσιακός με 14 πόντους σε μία περίοδο, όμως οι Τούρκοι είχαν πολλούς πρωταγωνιστές, ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν δεν έστριβε και το 67-48, ήταν ενδεικτικό.

Στην τελευταία περίοδο οι πράσινοι προσπάθησαν να γυρίσουν τούμπα το παιχνίδι, όμως όσο πλησίαζαν στους δεκατρείς πόντους, η Εφές άνοιγε το ρυθμό μεγάλωνε τη διαφορά κι έτσι ολοκληρώθηκε μία αναμέτρηση, στην οποία δεν υπήρχαν σοβαρές βλέψεις νίκης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης παίζει σε άλλο τέμπο, είναι καλύτερη ομάδα και το 88-69 ήταν η δίκαιη διαφορά με βάση, τα όσα κατέθεσαν οι δύο σύλλογοι στο παρκέ της Σιναν Ερνέμ Αρένα.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 42-26, 67-48, 88-69