Απόψεις Μπάσκετ

BEST BASKETBALL IDEA… 3ος χρόνος κυκλοφορίας του περιοδικού Zone Press

                                                 

Ήταν Νοέμβρης του 2018, όταν σε ένα μικρό γραφείο στη περιοχή του Μοσχάτου μία μπασκετική παρέα μιλώντας για τα  τεκταινόμενα της εποχής, διαπίστωσε πως κάτι λείπει από τα μπασκετικά δρώμενα.

 

Εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ, που όλως τυχαίως ήταν βροχερό υπήρξε μια γνήσια μπασκετική κουβέντα με τις διαφωνίες και τις εντάσεις που απαιτεί αυτή η συζήτηση, οδήγησε όμως σε μία και μόνο άποψη που μας βρήκε όλους σύμφωνους και ποια ήταν αυτή…? Να δημιουργηθεί ένα περιοδικό μηνιαίο καθαρά μπασκετικό , αντικειμενικό, αφιερωματικό με προσωποκεντρικές συνεντεύξεις, αλλά και απόψεις και να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βάση του, δηλαδή στο γνήσιο μπασκετικό κοινό που ασχολείται με οποιοδήποτε τρόπο γύρω από το άθλημα που αγαπάμε.

Στόχος μας ήταν και είναι να προβάλλουμε και να προωθήσουμε το μπασκετικό ιδεώδες έτσι όπως εμείς το μεταφράζουμε στο μυαλό μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθυμίες του αναγνωστικού κοινού και να μεταφέρουμε το κλίμα του παρκέ στο καθένα ξεχωριστά, προκειμένου να πετύχουμε να ασχοληθούν με το μπάσκετ όλο και περισσότεροι άνθρωποι!

 

   Όπερ και εγένετο…

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε μια όμορφη ιδέα , εγώ μάλιστα προσωπικά όπως θα έχετε καταλάβει την χαρακτηρίζω ως την καλύτερη μπασκετική ιδέα το Zone Press.

To Ζone Press, δηλαδή η άμυνα ζώνης είναι αμυντικός όρος , η επιλογή του zone press είναι ένα αμυντικό εργαλείο το οποίο παρόλο που εμπεριέχει αρκετό ρίσκο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη στην έκβαση ενός αγώνα μπάσκετ. Μπορεί ο προπονητής να το επιλέξει μετά από βολές ή ακόμα και σε κανονική ροή αγώνα μετά από εύστοχο καλάθι. Ο στόχος είναι α) να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθη και β) να ωθήσει τον αντίπαλο σε γρήγορες επιθέσεις βάζοντας τον στη δύσκολη θέση να παίζει αρκετή ώρα άμυνα. Βασίζεται στις αλληλοκαλύψεις ενώ πολλές φορές θεωρείται ανεπίσημα και ‘’αντι-μπασκετική’’  μέθοδος.

Εμείς αυτή τη φιλοσοφία πρεσβεύουμε την επιθετική άμυνα δηλαδή την υπομονή ,την ομαδικότητα και το κυριότερο  το σεβασμό στον αντίπαλο και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη  σε όλους τους τομείς της ζωής μας, χωρίς ίχνος υπεροψίας  με σεμνότητα, διότι στόχος μας δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσουμε ένα ΄΄πυροτέχνημα΄΄ , αλλά μια ιδέα που θα μείνει για χρόνια στο χώρο και θα βάλει από το δικό της μετερίζι ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη και την προώθηση του μπάσκετ.

Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος που επιλέξαμε , επενδύουμε σε δύσκολες εποχές στο χαρτί ενώ η πλειοψηφία του κόσμου   θεωρεί πως αυτό  έχει ξοφλήσει. Εμείς κόντρα στο ρεύμα της εποχής έχοντας πάντα την μπασκετική μας τρέλα και τη vintage νοοτροπία, καταφέραμε και παραμείναμε ανοιχτοί  όλη την περίοδο του κορονοϊού και αυτό είναι η νίκη μας, η καθιέρωση μας στο χώρο και στη συνείδηση του αναγνωστικού μας κοινού.

Το Zone Press λοιπόν ήρθε σαν ‘’κομήτης’’ στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 στα περίπτερα και απέδειξε πως όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να τα πιστέψεις και να τα φανταστείς… Η ευχή μου είναι στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλα περιοδικά , γιατί μόνο δύο δεν αρκούν.

Τρία χρόνια γεμάτα με πολλές συγκινήσεις, πολλή δουλειά , τρέξιμο και μια κούραση που αφήνει μόνο γλυκιά γεύση. Την ιδρώνουμε την φανέλα και πλέον ξέρουμε πως η μεγαλύτερη αναγνώριση των προσπαθειών μας είναι τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης και στήριξης  που λαμβάνουμε  από όλους εσάς. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι.

Αγαπητοί μπασκετόφιλοι η καλύτερη μπασκετική ιδέα έχει γενέθλια γίνεται 3 χρονών  και το γιορτάζουμε στο 32 ο τεύχος με πλούσια μπασκετική ύλη σε 68 ιλουστρασιόν σελίδες. Θα ήθελα να ευχαριστώ όλη την ομάδα που πίστεψε στην ιδέα αυτή και να ευχηθώ υγεία σε όλους… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Συνεχίζουμε…

 

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα