Τένις

Προς παράταση το Αυστραλιανό Όπεν

Η έναρξη του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο τα αυστηρά μέτρα (λόγω Covid-19) στην Αυστραλία φαίνεται ότι φέρνουν παράταση…

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Βικτόρια δεν πρόκειται να δεχτεί τους παίκτες πριν από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και, μάλιστα, για την ώρα απαιτεί αυστηρή καραντίνα 14 ημερών. Και όταν λέμε «αυστηρή» εννοούμε ότι στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν καν να προπονηθούν.

Οι συζητήσεις, ωστόσο, με την Tennis Australia, την ATP και την WTA είναι σε εξέλιξη και υπάρχει η ελπίδα ότι θα επιτραπεί η προπόνηση σε συγκεκριμένα courts και χωρίς καμία επαφή με τον… έξω κόσμο.

Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι είναι αρκετά πιθανό, καθώς είναι βέβαιο ότι πολλοί τοπ παίκτες δεν θα θελήσουν να κάνουν το ταξίδι γνωρίζοντας ότι δεν θα προπονηθούν 14 ημέρες εν όψει Grand Slam.

Δεν έχει, πάντως, αποκλειστεί ακόμα το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το event με μόνο μία εβδομάδα καθυστέρηση (25/1). Αν, όμως, πάει για Φεβρουάριο, τότε οι παίκτες θα έχουν χρόνο να πάρουν μέρος σε κάποιο lead up τουρνουά που ενδεχομένως θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν πολύ σύντομα…

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα