Τένις

Australian Open: Αναγκαστικές διακοπές για τους παίκτες στα χαμηλά rankings

Και αυτό διότι υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για ακύρωση των προκριματικών της διοργάνωσης, όπως δηλαδή έγινε και στη Νέα Υόρκη. Κατά συνέπεια, το κυρίως ταμπλό θα προκύψει αποκλειστικά μέσω ranking.

Πέραν του ότι έτσι θα μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των παικτών που θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, θα διασφαλιστεί και η έναρξη του τουρνουά με την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση. Για την ακρίβεια, σε αυτήν την περίπτωση, το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει το event στις 25 Ιανουαρίου, μια εβδομάδα μετά την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία (18/1).

Για την ώρα, η κυβέρνηση της Βικτόρια έχει ενημερώσει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο παικτών στη χώρα πριν την 1η Ιανουαρίου, αλλά η Tennis Australia διαπραγματεύεται προκειμένου να δεχτεί τους συμμετέχοντες προς το τέλος του Δεκεμβρίου.

Το πρωτόκολλο προβλέπει καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξη, ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν στο διάστημα αυτό θα έχουν δικαίωμα προπόνησης.

Όπως και να έχει, οι αθλητές θα έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας (ή συμμετοχής σε πιθανά lead-up τουρνουά) αν φτάσουν πριν την 1η Ιανουαρίου και η διοργάνωση ξεκινήσει στις 25 του μήνα.

Το κακό, βέβαια, είναι ότι η πιθανή καθυστέρηση θα έχει αντίκτυπο στα events του Φεβρουαρίου (ενδεχομένως και του Μαρτίου), που δεν είναι και λίγα…

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα