Τένις

Απόστολος Τσιτσιπάς: «Οι Έλληνες πρέπει να επιδιώκουν την ποιότητα στη ζωή τους»

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολος, μίλησε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open για την έντονη κριτική που δέχτηκε ο γιος του μετά από ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Στέφανος, που βρίσκεται στο Λονδίνο, ζήτησε ένα Harrods στην Ελλάδα και ακολούθησε βροχή σχολίων, αφού θεωρήθηκε ότι ήταν μια άκυρη και άκαιρη τοποθέτηση εν μέσω πανδημίας.

«Δεν ξέρω αν δέχτηκε επίθεση, μπορεί κάποιοι να σχολίασαν κάπως περίεργα, αλλά νομίζω και οι ίδιοι αν πήγαιναν στο Λονδίνο, όσοι πηγαίνουν στο Λονδίνο, επισκέπτονται διάφορα πολυκαταστήματα», είπε ο προπονητής και πατέρας του Στεφ. «Γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα ένα Harrods; Γιατί να υπάρχουν τόσα άλλα πολυκαταστήματα και να μην υπάρχει ένα Harrods; Ο Στέφανος, που είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η ποιότητα και του αρέσει να υπάρχει πάντα το καλύτερο, πιστεύει ότι αυτό ανήκει και στους Έλληνες. Το ότι πήγε στα Harrods και του άρεσε αυτό το κατάστημα και πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει παρόμοια πολυκαταστήματα, νομίζω δεν είναι κάτι κακό. Πρέπει οι Έλληνες να επιδιώκουν την ποιότητα στη ζωή τους».

Ο Απόστολος εξήγησε ότι ο 22χρονος τενίστας δεν βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα για… τουρισμό. «Τώρα προς το παρόν κάνει αποθεραπεία στο Λονδίνο και γι’ αυτό βρίσκεται εκεί, δεν είναι για να πάει στα Harrods. Η επίσκεψή του εκεί έγινε για πρώτη φορά στη ζωή του».

Πολλοί συνέκριναν τον Τσιτσιπά με τον Αντετεκούνμπο, εστιάζοντας στη φιλανθρωπική δράση του Έλληνα μπασκετμπολίστα. «Ο Στέφανος μέχρι τώρα έχει δώσει χρήματα στο Μαζί για το Παιδί και σε άλλους οργανισμούς για παιδιά και δεν το ανακοινώνει», τόνισε ο Απόστολος. «Είναι τεράστια αυτά που έχει κάνει, δεν ξέρω τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι Έλληνες και πρέπει να το κάνουν. Στην Αυστραλία υπήρχαν κάποιοι επιχειρηματίες που έφτιαξαν προϊόντα με το όνομα του Στέφανου και ο Στέφανος κάνει δωρεά όλα αυτά τα χρήματα τα τελευταία τρία χρόνια. Όλα, όμως, χωρίς να κρατήσει ο ίδιος ούτε ένα ευρώ, πάνε στο Μαζί για το Παιδί».

Μίλησε, τέλος, και για τις θυσίες που έχει κάνει ο γιος του. «Μικρό παιδί δεν θυμάμαι να πήγε ποτέ μία εκδρομή με το σχολείο. Μια τριήμερη, μια πενταήμερη, μια τετραήμερη, που πηγαίνουν όλα τα παιδιά. Πάντα ήταν με μια ρακέτα στο χέρι και πήγαινε εκδρομές για να παίξει αγώνες στο άθλημα που αγαπούσε. Δεν είχε νεανική ζωή, δεν είχε φίλους. Ήταν πάντα μόνος και προσπαθούσε να ανεβεί αυτόν τον ανήφορο με τη δική μου βοήθεια, βέβαια».

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα