ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Η ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Χωρίς κατηγορία

Άρθρο του εκδότη Χ.Σ

Η Ελλάδα είναι η χώρα της δημοκρατίας και του πολιτισμού, κατά ποσό είμαστε όμως έτοιμοι να διαχειριστούμε την βαριά κληρονομία των προγόνων μας?Η απάντηση βρίσκεται στο τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτού του κράτους απέναντι στους πολίτες της και το αποτέλεσμα τους είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

 

Καιρό τώρα στη χώρα  μας διαπιστώνονται πράξεις και παραλήψεις παράτυπες σε όλες τις υπηρεσίες των νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε ειδήμονες για να παρατηρήσουμε έκνομες ενέργειες υπαλλήλων των εν λόγω υπηρεσιών ,αρκεί μόνο να είμαστε πολίτες αυτής της χώρας .

Πλήθος επώνυμων καταγγελιών συμπολιτών μας, βρίσκονται υπ’ όψιν του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας  και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Καταγγελίες για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους όσο αναφορά πράξεις και παραλείψεις Δικαστών, Εισαγγελέων , αλλά και διοικητικών οργάνων δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, οι οποίες δεν αξιολογούνται και καταλήγουν στα αραχνιασμένα και ταλαιπωρημένα από τον όγκο συρτάρια και αρχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι εντεταλμένο από την Πολιτεία να προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών να παρεμβαίνει και να λειτούργει ως θεματοφύλακας  αυτών. Επίσης είναι υποχρεωμένο να γνωμοδοτεί να διαβιβάζει και κυρίως να εποπτεύει τις παραβάσεις που τελούν επίορκοι δικαστές , εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι, κατόπιν έρευνας που θα ενεργήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τους.

Φυσικά, τα παράπονα των πολιτών για την δυστοκία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αμέτρητα και οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ,ότι όταν απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς η συμπεριφορά συγκεκριμένων υπηρεσιών είναι υποτιμητική για την νοημοσύνη τους , επιβεβαιώνοντας τον γραφικό χαρακτηρισμό της αναξιοκρατίας και της φτηνής άποψης ‘’μαζί τα  φάγαμε… μαζί τα κάναμε ’’ που επικρατεί σε αυτή την χώρα και συνεχίζει να βασιλεύει.

Παραδείγματα συμπεριφορών , είναι όταν ο πολίτης απευθύνεται απευθείας στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού βιώνει την απόλυτη απαξίωση και χλευασμό των υπαλλήλων , προεξαρχούσης της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του Υπουργού, η οποία δηλώνει ευθαρσώς πως δεν ενημερώνει τον Υπουργό για βαρυσήμαντες καταγγελίες και ότι είναι αναρμόδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τα θέματα αυτά, ακυρώνοντας το τίτλο του Υπουργείου με μια μόνο λέξη,  καθιστώντας με την αρνησιδικία της δυσχερή την απονομή της Δικαιοσύνης.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ?

Πλούσιο βιογραφικό και μακρά πορεία στον εκπαιδευτικό χώρο, καθηγήτρια Φυσικής , συντοπίτισσα του κυρίου Κοντονή και πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας.

Εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ04.01 ειδικότητας Φυσικού,  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, τοποθετήθηκε Διευθύντρια του Γραφείου  του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρου Κοντονή.

Επίσης στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης αποσπάσθηκαν και στελεχώνουν  οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί:

  1. Εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ11 ειδικότητας Φυσικής Αγωγής, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
  2. Εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ13,της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  3. Εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ05 ειδικότητας Γαλλικών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
  4. Εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ70 ειδικότητας Δασκάλου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθήνας.

 

Τι μπορεί  να ξέρει άραγε ένας εκπαιδευτικός για θέματα δικαιοσύνης και πως μπορεί να αξιολογήσει βαρυσήμαντα έγγραφα?

Εκ του αποτελέσματος όπως καταλαβαίνουμε, η Διευθύντρια, είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα περιστατικά διαφθοράς και διαπλοκής, που προκύπτουν στον χώρο της Δικαιοσύνης και αυτό την καθιστά επικίνδυνη για την δημοκρατία, ειδικά όταν δεν ενημερώνει τον Υπουργό όπως δηλώνει και η ίδια.Στόχος της είναι να αποποιηθεί των ευθυνών της, ως προς την κακοδιοίκηση της, αδιαφορώντας για τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκαλεί με τη στάση της και τις πληγές που δημιουργεί η συμπεριφορά της στη Δικαιοσύνη.

 

”Η ικανότητα του ανθρώπου για δικαιοσύνη κάνει τη δημοκρατία δυνατή, αλλά η κλίση του ανθρώπου προς την αδικία κάνει τη δημοκρατία απαραίτητη”Reinhold Niebuhr…

 Στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα δεν χωρούν πολιτικά ζόμπι και γεροντοκοριστικες συμπεριφορές , αυτό είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Το κράτος δεν είναι αντιμέτωπο με τους πολίτες το κράτος είναι σύμμαχος.

Η λύση είναι να διεκδικούμαι τα δικαιώματα μας , πάντοτε εντός των θεσμοθετημένων οργάνων χωρίς να γινόμαστε θύματα μπουλινγκ με συμπεριφορές  καρεκλοκένταυρων υπαλλήλων που έχουν την εντύπωση ότι κινούν τα νήματα .

 

*Το belleville24 έχει όλα τα έγγραφα των συμπολιτών μας και είναι στην διάθεση του Υπουργού εφόσον του ζητηθούν…

 

 

 

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα