Αποκάλυψη βόμβα! Γιατί ο Διευθυντής Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά μπλοκάρει την βεβαίωση οφειλών απο χρηματικές ποινές των δικαστηρίων!

Χωρίς κατηγορία

Αρθρο του εκδότη Χ.Σ

Είναι γνωστό σε όλους τους δικηγόρους αλλά και τους λογιστές, ότι τα δικαστικά έξοδα οι χρηματικές ποινές και η μετατροπή εις χρήμα των επιβαλλόμενων ποινών απο τα δικαστήρια βεβαιώνονται απο την αρμόδια φορολογική αρχή της κατοικίας του φορολογούμενου, με την έκδοση απο το τμήμα Εκκαθάρισης της Γραμματείας των Δικαστηρίων του νόμιμου τίτλου, που καταλογίζει την χρηματική ποινή υπερ του Δημοσίου!

Αυτό συμβαίνει βάσει του αρθρου 2 του ν.δ 356/74(Α90) Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων όπως αντικαταστάθηκε με το αρθρο 7 του ν.4224/13(Α 288)

Είναι γνωστό οτι χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης και των ποινικών διώξεων που υπέστησαν απο τράπεζες, προμηθευτές αλλα και το δημόσιο, καταδικάστηκαν σε ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές ποινές, αδυνατούν να τις πληρώσουν και αν είναι πάνω απο 3,000 ευρώ συλαμβάνονται, οδηγούνται με χειροπέδες στον εισαγγελέα και φυλακίζονται, ενω θα έπρεπε να είχαν βεβαιωθεί στο Δημόσιο Ταμείο και να είχαν ίση αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους φορολογούμενους όσον αφορά την ρύθμιση των οφειλών, που προβλέπει αλλα κριτήρια σαφώς πιο ευνοικά!

Αν σκεφτεί κάποιος ότι οσοι ρύθμισαν με τον νόμο των 100 δόσεων αλλά είχαν οφειλή στο Δημόσιο απο μετατροπή ποινής τότε είναι υποχρεωμένοι να τηρούν δύο ρυθμίσεις και αν δεν καταβάλλουν τη δόση της οφειλής των χρηματικών ποινών, ακόμη και αν τηρούν την δόση των 100 δόσεων φυλακίζονται με απρόβλεπτες συνέπειες για την επιχείρηση τους, τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα!

Το τραγικό δε είναι στο νέο νομοσχέδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, θα υποχρεωθούν εκ νέου σε δύο ρυθμίσεις, γεγονός που αντιστρατεύεται την διάταξη του Συντάγματος για την ίση μεταχείριση των πολιτών!

Ο Διευθυντής της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά κ Μπάρκουλας Ρήγας έχει λάβει απο τις 21/06/2016 έγγραφε του Υπ Οικονομικών, μετα απο αίτηση φορολογούμενου, που αναφέρει με απόλυτο τρόπο οτι πρέπει οι αρμόδιες φορολογικές αρχές της Περιφέρειας που διευθύνει, να βεβαιώσουν τα ποσά προερχόμενα απο μετατροπή ποινών, αλλα ο κ Μπάρκουλας όχι μόνον δεν ενεργεί τα νόμιμα, αλλά δεν δίνει αρ πρωτοκόλλων των εγγράφων, παρελκύει ,παρανομεί και όταν επιμείνεις, απειλεί και αποπέμπει φορολογούμενους πολίτες που ζητούν βεβαίωση των οφειλών τους απο μετατροπή ποινής σε χρηματική!

Το BELLEVILLE24 καλεί τον νομικό κόσμο της χώρας, να ενσκήψει στο πρόβλημα και να ζητήσει απο τον κ Μπάρκουλα τα έγγραφα του Υπ Οικονομικών, που δικαιώνουν  τους πολίτες ωστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες εκ μέρους του!

Τα έγγραφα που επικαλούμαστε είναι στην διάθεση όποιου τα ζητήσει!

Θα επανέλθουμε σύντομα…..!!!!!

 

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα