Τζακ ο Αντεροβγάλτης: το μυστήριο λύθηκε μετά από 130 χρόνια (!)

Χωρίς κατηγορία

Ποιος ήταν, τελικά, ο περιβόητος “Jack, the Ripper”; Ελληνιστί, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης. Μια ματωμένη ιστορία, που έχει τις ρίζες της τον προπερασμένο αιώνα. Και πολλά-πολλά θύματα, με επίκεντρο το Λονδίνο. Το βικτωριανό Λονδίνο. Πάμπολλες ταινίες έχουν γυριστεί για λογαριασμό του. Πλην όμως, η ταυτότητά του δεν ήταν γνωστή. Αποκαλύφθηκε, μετά από τεστ DNA σε μία ματωμένη εσάρπα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το μεγάλο μυστήριο για τον διαβόητο serial killer του Λονδίνου λύθηκε με έναν 23χρονο Πολωνό, με εβραϊκές κουρέα να κρύβεται πίσω από τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν τον 190 αιώνα. Ο Aaron Kosminski ήταν  ο δολοφόνος που κυνηγούσε τα θύματά του στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Εγκληματολόγους, ως επί τω πλείστον και εξπέρ στην ψυχολογία.

Τα νέα στοιχεία

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι δύο σετ από ίχνη γενετικού υλικού που προέρχονται από το ρούχο ταιριάζουν με το DNA του και αυτό ενός από τα πιο γνωστά θύματά του, της Catherine Eddowes. Ο Πολωνός μετανάστης ζούσε με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του στην οδό Γκρινφιλντ, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε το δεύτερο θύμα του Αντεροβγάλτη, η Elizabeth Stride.

Η ταυτότητα του δολοφόνου επιβεβαιώθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ.

Έγραψαν σχετικά: «Περιγράφουμε για πρώτη φορά μια συστηματική, μοριακή ανάλυση από τα μόνα στοιχεία που έχουν “επιζήσει” και συνδέονται με τις δολοφονίες του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Το γεγονός ότι βρέθηκαν στοιχεία που ταιριάζουν πάνω στο ίδιο υλικό, ενισχύει τη στατιστική πιθανότητα για συνολική ταυτοποίηση και τον ισχυρισμό ότι το σάλι είναι γνήσιο».

Ο 48χρονος επιχειρηματίας Russell Edwards, ο οποίος έβαλε σε δημοπρασία την εσάρπα το 2007, ήρθε σε επικοινωνία με τους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια.

Το ύφασμα βρέθηκε δίπλα από τη σορό της Eddowes και ήταν λερωμένο, όπως όλα δείχνουν, το αίμα της.

Η Eddowes σφαγιάστηκε τη νύχτα της 30ής Σεπτεμβρίου 1888, στην Mitre Square του Whitechapel, με το νεφρό της να έχει βγει από το σώμα της και τα μάγουλά της να έχουν διαμελιστεί.

Η Eddowes φαίνεται να ήταν το δεύτερο θύμα του Αντεροβγάλτη εκείνη τη νύχτα, καθώς νωρίτερα είχε κόψει τον λαιμό της Elizabeth Stride.

Η πρώτη φορά που ο Κοσμίνσκι συνδέθηκε με τα εγκλήματα ήταν το 2014, όταν ο γιατρός Jari Louhelainen εξέτασε την ίδια εσάρπα. Οι ισχυρισμοί του όμως απορρίφθηκαν από άλλους επιστήμονες εξαιτίας «λάθους στην ορολογία» στην ανάλυσή του.

Οι αποκαλύψεις έρχονται να ρίξουν φως σε ένα μυστήριο 130 χρόνων, που έχει δώσει αφορμή για πολλές και ευφάνταστες θεωρίες συνωμοσίας, και ίσως ακόμη δεν έχει βρει την πραγματική απάντησή του.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα