Πριγκίπισσα Νταϊάνα: “Ο πολύ μικρός τραυματισμός της, αλλά σε λάθος σημείο τής κόστισε τον θάνατο” – ποιος το ισχυρίζεται

Χωρίς κατηγορία

Είκοσι δύο χρόνια πριν, την τελευταία μέρα του καλοκαριού,  ασχολούμασταν με τον θάνατο της Λαίδης Ντι. Λίγο νωρίτερα, με αυτόν του Gianni Versace. Δύο απώλειες, που για πολλούς είχαν να κάνουν και με θεωρίες συνωμοσίες γύρω απ’ την πριγκίπισσα και τον χαρισματικό σχεδιαστή μόδας.

Στην περίπτωση της Νταϊάνα, ισχυρίζονταν ότι “την ‘έφαγε’ το παλάτι, που δεν την ήθελε με τον Ντόντι”. Στην περίπτωση του Versace, η “μούσα” του, η λατρεμένη του αδελφή Donatella, “για να πάρει όλα τα κέρδη απ’ τον οίκο”. Τίποτα δεν αποδείχθηκε, επί του πρακτέου, τώρα όμως και συγκεκριμένα στην περίπτωση της Νταϊάνα, έρχεται ο παθολόγος Ρίτσαρντ Σέφερντ, σε βιβλίο που γράφει γι’ αυτή, ν’ απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω απ’ το όνομά της.

Αποτέλεσμα εικόνας για richard shepherd diana new book

Σύμφωνα με τον γιατρό, “η ζώνη θα της έσωζε τη ζωή και το ατύχημα θα της επέφερε μόνον σπασμένα κόκαλα και μώλωπες, ενώ θα μπορούσε να εμφανιστεί δημοσίως μετά από δύο ημέρες”.  Ο Σέφερντ υποστηρίζει ότι ο θανάσιμος τραυματισμός της ήταν μικροσκοπικός, “σε λάθος σημείο” και απίστευτα σπάνιος. Ο ίδιος έχει απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό της. Στο νέο του βιβλίο, «Αφύσικες αιτίες», που κυκλοφορεί άμεσα, ο γιατρός αναφέρει: «ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι τόσο σπάνιος που σε όλη μου την καριέρα δεν πιστεύω ότι έχω δει παρόμοιο».

“Η Νταϊάνα είχε ένα πολύ μικρό τραυματισμό – αλλά σε λάθος σημείο”

Σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στη Mail της Κυριακής, ο Σέφερντ αναφέρει ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι «κλασικό παράδειγμα» της υπόθεσης «τι θα γινόταν εάν».

Εάν φορούσε τη ζώνη της, εάν είχε χτυπήσει στη θέση μπροστά της σε διαφορετικό σημείο ή σε πιο αργή ταχύτητα, εάν είχε μπει αμέσως σε ασθενοφόρο, είναι ένα από τα σημεία της υπόθεσης.

«Εάν είχε κρατηθεί, πιθανότατα θα εμφανιζόταν στο κοινό δύο ημέρες μετά με μαυρισμένο μάτι, ίσως λίγο χωρίς αναπνοή από τα σπασμένα πλευρά και ένα σπασμένο χέρι», έγραψε.

«Η παθολογία του θανάτου της είναι πιστεύω αδιαμφισβήτητη», προσθέτει, διευκρινίζοντας πάντως ότι πάνω σε αυτό το μικροσκοπικό τραύμα υφαίνονται πολά άλλα γεγονότα, μερικά από τα οποία είναι αρκετά αδιαφανή για να επιτρέψουν να εξελίσσονται πολλές θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Σέφερντ επανεξέτασε το ατύχημα, στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον τελευταίο σύντροφό της, τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, ως μέρος μιας έρευνας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, προκειμένου να διερευνηθούν οι θεωρίες συνωμοσίας και να ανακαλύψει εάν υπάρχουν λόγοι αμφιβολιών για το γεγονός ότι τα θύματα σκοτώθηκαν εξαιτίας του τροχαίου.

Ο γιατρός συμφώνησε ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα