Μπριζίτ Τρονιέ! Μια κυρία με ονοματεπώνυμο!

Χωρίς κατηγορία

Είναι κάτι μεταξύ Τζέην Φόντα και Μιρέιγ Ντάρκ. Πάντα καλοντυμένη, γυμνασμένη και καλλιεργημένη με γαλλική φινέτσα και Παριζιάνικο αέρα!

«Χωρίς την Μπριζίτ δεν θα ήμουν εδώ». Στην πανηγυρική ομιλία της νίκης ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε από το χέρι και ανέβηκε μαζί της επί σκηνής, την γυναίκα στην οποία όπως αναγνωρίζει οφείλει πολλά.  Η ξανθιά 60άρα σε 15 ημέρες θα είναι κατά πάσα πιθανότατα η πρώτη κυρία του Ελιζέ.

Η σχέση του 39χρονου Μακρόν με την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη του Μπριζίτ ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας. Αλλωστε αυτή η σχέση είχε όλα τα συστατικά μιας σκανδαλώδους για τα δεδομένα της εποχής σχέση.

Ολα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, Αμιέν.  Το λύκειο της γαλλικής πόλης ανεβάζει μια θεατρική παράσταση, ένα έργο  του Μίλαν Κούντερα.  Η καθηγήτρια των Γαλλικών έχει αναλάβει να το σκηνοθετήσει και να επιλέξει τους μαθητές που θα υποδυθούν τους ρόλους και οι ενδιαφερόμενοι έχουν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου. Η δασκάλα είναι η Μπριζίτ Τρονιέ η οποία συναντά για πρώτη φορά τον Εμανουέλ Μακρόν. Εκείνος 17, εκείνη 37,  παντρεμένη με τρία παιδιά όμως ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος.

Οι γονείς του νεαρού Εμανουέλ (γιατροί και οι δύο), έξαλλοι για την ανάρμοστη σχέση, έστειλαν άρον-άρον τον γιο τους στο Παρίσι, για να τον απομακρύνουν από την «επικίνδυνη» Τρονιέ. Πριν οι δύο ερωτευμένοι αποχωριστούν, εκείνος της υποσχέθηκε: «Ο,τι και να κάνεις, εγώ μια μέρα θα σε παντρευτώ!».

Το 2007, που εκείνη είχε πλέον πάρει το πολυπόθητο διαζύγιο από τον τραπεζικό σύζυγό της, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Εκείνη η χρονιά ήταν πολύ σημαντική για τον Εμανουέλ για έναν ακόμα λόγο: σε ένα πάρτι, στο σπίτι του Ζακ Αταλί, πρώην συμβούλου του Φρανσουά Μιτεράν, γνώρισε τον Φρανσουά Ολάν, ο οποίος τον συμπάθησε τα μάλα. O Γάλλος πρόεδρος μάλλον θα θέλει να ξεχάσει εκείνη τη συνάντηση. Θα προτιμούσε να είχε αντισταθεί στη γοητεία του φιλόδοξου νέου τραπεζίτη, να μην του είχε προτείνει, το 2014, τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα