Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή που κάνω από μικρή στο σπίτι…από την ΚΡΙΣΤΗ ΑΓΑΠΙΟΥ

Χωρίς κατηγορία
\n

\n\nΣοκολατάκια με βερίκοκα με σοκολάτα και αμύγδαλα\n\n

\nΑυτή η συνταγή δεν είναι και από τις πιο υγιεινές αλλά μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ήθελα να σας δείξω ένα έθιμο που κάνω εγώ κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο είναι δική μου ευθύνη στο σπίτι, από μικρή να κάνω αυτή την συνταγή. Μπορεί να είναι απλή αλλά σας υπόσχομαι ότι είναι πολύ νόστιμη! Εγώ σίγουρα δεν μπορώ να φάω μόνο ένα!\n\n\n\nΑν θέλετε η συνταγή αυτή να είναι πιο υγιεινή, για χριστουγεννιάτικο σνακ μεταξύ των γιορτινών σας γευμάτων σε οικογενειακά και φιλικά τραπέζια, τότε χρησιμοποιήστε 70-80% μαύρη σοκολάτα αντί σοκολάτα γάλακτος για να είναι λιγότερες  οι θερμίδες. Επίσης αυτά τα σοκολατάκια είναι εξαιρετικά δωράκια για να προσφέρετε τα Χριστούγεννα σε συγγενείς και φίλους καθώς και στους καλεσμένους σας μετά το φαγητό!\n\n\n\nΥλικά\n400g βερίκοκα (1 πακέτο συνήθως)\nΑμύγδαλα (1 αμύγδαλο για κάθε βερίκοκο)\nΣοκολάτα γάλακτος\n\nΕκτέλεση\n1. Μετρήστε τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα και τοποθετείστε μέσα στα βερίκοκα τα αμύγδαλα (για ένα βερίκοκο αντιστοιχεί ένα αμύγδαλο) και βάλτε τα στην άκρη.\n\n\n\n\n\n2. Ετοιμάστε ένα ταψί και βάλτε από πάνω λαδόκολλα για να τοποθετήσετε πάνω τα σοκολατάκια.\n3. Σε μία κατσαρόλα βράστε λίγο νερό και τοποθετείστε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ για να κάνετε τη μέθοδο μπεν μαρί. Στη συνέχεια βάλτε στο μπολ την σοκολάτα και άστε την να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς.\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n4. Αφότου λιώσει η σοκολάτα, φέρνετε κοντά τα βερίκοκα με τα αμύγδαλα που ετοιμάσατε από πριν.\n5. Τα τοποθετείτε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα  μέχρι να τα καλύψει. Το κάνετε αυτό για όλα τα βερίκοκα και τα τοποθετείτε στην λαδόκολλα και τα αφήνετε. Θα χρειαστούν περίπου μία ώρα για  να κρυώσουν εντελώς.\n\n\n\n\n\n\n\n6. Μόλις είναι έτοιμα απολαύστε τα!\n\n\n

\n\n

\n\n

\n

\n\nΤο διαβάσαμε εδω

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα