ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΤΗ… ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!

Χωρίς κατηγορία

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΙΤΗ Της Αντωνίας Θεοχαρίδου Στο Τεχνοχώρο Φάμπρικα Για 12 Παραστάσεις

Το Βelleville24 βρέθηκε στην επίσημη πρώτη του έργου , ένα έργο αλληγορικό με κοινωνικές προεκτάσεις και διαχρονικά μηνύματα το οποίο αξίζει να το δείτε.
Ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος με την προσέγγιση του,σκύβει πάνω στις ανθρώπινες περιπτώσεις και με την προσοχή γιατρού παρατηρεί καταγράφοντας διαδοχικά τις αντιδράσεις. Εξετάζει τον άνθρωπο ως συλλογικό ον, ως ηθική οντότητα, ως υλικό πλάσμα, αναλύει τις συνθήκες υπό τις οποίες κινείται, εντοπίζει τις επιδράσεις που δέχεται από το περιβάλλον, περιγράφει σχέσεις, συμβάντα, αλληλεπιδράσεις, όλα τα συμπτώματα που οδηγούν στη χαρά της γνωμάτευσης. Αποκαλύπτει πως ο άνθρωπος μπορεί να αντιστέκεται αδιάκοπα στην παραίτηση, να συγκεντρώσει δυνάμεις για να βουτήξει στο άγνωστο χωρίς εξασφάλιση, πέρα από τη συνειδητοποίηση ότι δεν γίνεται αλλιώς, και με την ελπίδα για το καλύτερο.
Φωτογραφία του χρήστη Κάθε Δεύτερη Τρίτη.
 Φωτογραφία του χρήστη Κάθε Δεύτερη Τρίτη.

Φωτογραφία του χρήστη Κάθε Δεύτερη Τρίτη.

Το βραβευμένο με  1ο βραβείο Ελλήνων λογοτεχνών το 2014  έργο της Αντωνίας Θεοχαρίδου, με τίτλο «Κάθε δεύτερη Τρίτη», παρουσιάζεται στο Τεχνοχώρο «Φάμπρικα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σπηλιωτόπουλου από 15 Φεβρουαρίου 2017. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό κείμενο με κεντρικό του άξονα τις απρόσωπες ανθρώπινες σχέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες.

 

 

Σημείωμα της συγγραφέως Αντωνίας Θεοχαρίδου

 

Το θεατρικό κείμενο «Κάθε δεύτερη Τρίτη» βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της μεταπραττικότητας των ανθρώπινων όντων και της διαχείρισής τους σαν πράγματα για πέταμα ή ανταλλαγή. Μέσα από την εξέλιξη του μύθου, προβάλλονται με έξυπνο τρόπο τα πολλαπλά προβλήματα σχέσεων της σύγχρονης εποχής, όπου οι άνθρωποι θεωρούνται αντικείμενα, οι σχέσεις είναι συνήθως απρόσωπες και η αντικατάσταση του Άλλου γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία.

 

Μέσα από τη συνεχή πάλη με τον εαυτό τους και έναν ειλικρινή εσωτερικό διάλογο, οι ήρωες αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους και οδηγούνται στην κάθαρση. «Μια Τρίτη βράδυ, ο Μάρκος φέρνει στο σπίτι μια άγνωστη νέα γυναίκα τυλιγμένη με σελοφάν, που την επέλεξε κατόπιν εντολής της συντρόφου του, της Τερέζας, σε ένα στενό δρόμο δίπλα στο ποτάμι, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν πετάξει στα σκουπίδια.

 

Η Τερέζα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα λάθη του παρελθόντος και στη αδυναμία της να αλλάξει ουσιαστικά τα κακώς κείμενα της ζωής της. Και η Σεραφίνα, έχοντας μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, θα γίνει αιτία πολλών ανατροπών και αποκαλύψεων…»

 

Είδος: Κοινωνικό

 

Κάθε Δεύτερη Τρίτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σπηλιωτόπουλος

Κείμενο: Αντωνία Θεοχαρίδου

Φωτισμοί: Γιώργος Σπηλιωτόπουλος

Μουσική: Γιώργος Σπηλιωτόπουλος

Φωτογραφία: Σωμαράκης Βαγγέλης

Video art:Aγγελική Ξηροκώστα

Παραγωγή: Romantistas

 

Ερμηνεύουν (Αλφαβητικά) : Τζωρτζίνα Κώνστα, Αγγελική Λογαρά, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παραστάσεις

Από 15 Φεβρουαρίου  έως 23 Μαρτίου

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:30

 

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Φοιτητικό, ανέργων: 8 ευρώ

Άνεργοι & ΣΕΗ : 5 ευρώ

 

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

 

 

Facebook Page: https://goo.gl/FJasbN

 

Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία

Κωνσταντίνος Πλατής

Τ: 6937709958

E: kon_platis@hotmail.com

F: https://www.facebook.com/platis.konstantinos

Τεχνοχώρος «Φάμπρικα»

Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ευρυμέδοντος (Μετρό Κεραμεικός)

Τηλ: 210 3411651 | www.fabricaathens.gr | Facebook: https://goo.gl/r7WrUy

 

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα