ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Χωρίς κατηγορία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου 1978 και σπούδασε στην αρχιτεκτονική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και σπουδές στο εργαστήρι δημοσιογραφίας. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι “Mega Channel” παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Στις εκλογές του 2004 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ καταταφέρνοντας να καταλάβει εκλόγικη θέση, την οποία εν τέλει δεν ανέλαβε λόγω της απόφασης του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης αντί γι’αυτή της Αχαΐας. Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ενώ στις εκλογές του 2009 επανεξελέγη.Στις εκλογές του 2012 απέτυχε να εκλεγεί. Την περίοδο 20122014 διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών.[3]

Στις ευρωοεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη (S&D). Σήμερα είναι πρόεδρος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ΝΑΤΟ, και μέλος της επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας καθώς και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνυση καταγγελόμενων παραβιάσεων και περιπτώσεων κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σε σχέση με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή.

Η Εύα Καιλή κατέθεσε ερώτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας πολιτών απο το Δημόσιο την οποία παραθέτουμε παρακάτω!

Γραπτή δήλωση, σύμφωνα με το άρθρο 136 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, σχετικά με τη προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών από το Δημόσιο.

1) Το δικαίωμα στη στέγη αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να προστατευτεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ετήσια Έκθεση Φορολόγησης (Εύα Καϊλή, Α8-0040/2015) μεριμνά σχετικά στη παράγραφο 67, η οποία υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, και ζητά από τα κράτη-μέλη να σεβαστούν την πρώτη κατοικία των πολιτών και να εκτιμούν τις συνακόλουθες κοινωνικές συνέπειες της δημοσιονομικής πολιτικής τους.

2) Δυστυχώς, ορισμένες κυβερνήσεις κρατών-μελών, αρνούνται να σεβαστούν το θεμελιώδες δικαίωμα στην κατοικία και να προστατέψουν τη πρώτη στέγη των πολιτών, δείχνοντας κοινωνική αναλγησία στις πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού και επιτρέπουν διεξαγωγή πλειστηριασμών για την είσπραξη οφειλών προς τα δημόσια ταμεία για πενιχρά ποσά. Ενδεικτικά, διεξάγονται πλειστηριασμοί σε οικίες πολυμελών οικογενειών για την είσπραξη οφειλών ύψους 590€ ή 709€.

3) Οι αντιδράσεις εναντίων τέτοιων προκλητικών πρακτικών κατάσχεσης και πλειστηριασμών για την είσπραξη εξευτελιστικών ποσών από το Δημόσιο προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις, ο κίνδυνος επέκτασης των οποίων είναι πολύ σοβαρός.

4) Πιο συγκεκριμένα, στη περίπτωση που κράτος-μέλος βρίσκεται σε ειδικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες Θεσμούς, καλείται να επιληφθεί του θέματος. Πρώτον, εγγυώμενη την προστασία των πρώτης κατοικίας των πολιτών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Δεύτερον, να μην πραγματοποιείται καμία κατάσχεση ή έναρξη πλειστηριασμού σε κατοικίες, για ποσά χαμηλότερα της αντικειμενικής τους αξίας.

5) Η παρούσα δήλωση διαβιβάζεται, με μνεία των ονομάτων των προσυπογραφόντων, στην Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα