«Δείπνο στα λευκά» -Μια υπέροχη γαλλική συνήθεια, με χλιδή και κηροπήγια, στο κέντρο του Παρισιού !

Χωρίς κατηγορία

Περίπου 8.000 άτομα, ντυμένα στα λευκά, δείπνησαν μπροστά στο επιβλητικό κτήριο-δημαρχείο του Παρισιού.

Παρά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης και την τρομοκρατική απειλή, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και δείπνησαν σε ένα σοφιστικέ περιβάλλον το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία και γίνεται για 29η χρονιά, κάθε Ιούνιο.

«Ο τόπος και η ημερομηνία του δείπνου μένουν απόλυτα μυστικά ως την τελευταία στιγμή. Θα ήταν πολύ δύσκολο για τους τρομοκράτες να μας εντοπίσουν. Φέτος επιλέξανε ένα σημείο για το δείπνο όπου δεν κινδυνεύουμε από κάποιο φορτηγό να πέσει πάνω μας», εξήγησε ο Aymeric Pasquier, ένας από τους διοργανωτές.

Οι καλεσμένοι οι οποίοι μαθαίνουν τελευταία στιγμή πού πρέπει να συγκεντρωθούν, καταφθάνουν με τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα λευκά τραπεζομάντηλα, ασημένια κηροπήγια, λευκά λουλούδια και τα καλύτερα σερβίτσια τους. Μέσα σε λίγα λεπτά εγκαθιστούν τα πάντα. Φέτος εγκαταστάθηκαν στην πλατεία μπροστά στο δημαρχείο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα.

Την ιδέα ξεκίνησε ο γάλλος François Pasquier ο οποίος ονειρευόταν να τρώει με τους φίλους του στα ωραιότερα σημεία του Παρισιού. Για πρώτη φορά έγινε το 1988 στο Δάσος της Βουλώνης. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που το δείπνο στα λευκά έγινε διεθνές. Σήμερα πάνω από 74 πόλεις στον κόσμο διοργανώνουν κάθε χρόνο τα ίδια υπέροχα και ρομαντικά δείπνα. Από τη Νέα Υόρκη, τον Καναδά, την Χαβάη, το Βανκούβερ, το Σίδνεϊ κλπ.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα