Αθλητικά Κύπελλο Μπάσκετ

Μάκης Γιατράς: “Τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι”

Ο Προμηθέας θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό, μετά τους τελικούς της Basket League την περσυνή σεζόν, και η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής στο κλειστό “Δημήτριος Τόφαλος” μετά το παιχνίδι. Οι πρωταγωνιστές στάθηκαν στην ομαδική δουλειά και στη δουλειά που πρέπει να κάνουν ώστε να διεκδικήσουν τον τίτλο την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ.

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα Πάτρας): “Νομίζω ότι είναι μία πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα μου η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, τόσο σε αυτούς που έπαιξαν 35 λεπτά όσο και σε αυτούς που έπαιξαν 1 λεπτό, αλλά και σε αυτούς που δεν έπαιξαν καθόλου. Τα περισσότερα συγχαρητήρια όμως ανήκουν στον κόσμο. Έχω πει ότι με αυτόν τον κόσμο πολύ δύσκολα μπορεί να μας κερδίσει ομάδα εδώ, και νομίζω σήμερα, αν και είχαμε πολύ άγχος και φαινόταν στο παιχνίδι μας, με τη βοήθεια του κόσμου κερδίσαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

Να ευχηθώ και στο Περιστέρι καλή συνέχεια και στην Ευρώπη, που συνεχίζει και είναι πολύ σημαντικό αυτό για την Ελλάδα, αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι την Κυριακή, είναι ο Τελικός Κυπέλλου. Έχουμε παίξει σε μικρό χρονικό διάστημα 2 τελικούς. Κάποια στιγμή λέγαμε ότι τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι και μπορεί κάποιοι να γελάγανε, αλλά τελικά τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα. Νιώθω ευλογημένος και χαρούμενος και ευτυχισμένος που μου έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία και ζω αυτά τα πράγματα με τον Προμηθέα. Ευχαριστώ πολύ όλους.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: “Δεν ήμουν εγώ. Ήταν όλη η ομάδα και είναι ξεκάθαρο αυτό. Μπορεί να βρίσκεσαι στη μέρα σου καμιά φορά, αλλά το γεγονός ότι το Περιστέρι σημείωσε 61 πόντους εκ των οποίων οι δώδεκα ήταν από βολές δείχνει τη δουλειά που κάναμε στην άμυνα. Κάναμε φανταστική ομαδική δουλειά. Σίγουρα είναι και θέμα δίψας. Η Πάτρα διψάει για διακρίσεις και μπάσκετ, ο Προμηθέας διψάει… Είναι μια ομάδα που χτίζει κάτι καινούριο, κάτι καλό. Μέχρι την Κυριακή έχουμε να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε. Να δούμε ποια είναι τα ατού των αντιπάλων μας και πως πρέπει να παίξουμε. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα και θα γίνει ένας καλός τελικός”.

Δημήτρης Κατσίβελης: “Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό και θέλαμε να φτάσουμε στον τελικό. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Το Περιστέρι είναι καλή και σκληρή ομάδα και έπρεπε να απαντήσουμε στη σκληράδα. Να παίξουμε το ίδιο δυνατά. Το κάναμε και πήραμε τη νίκη. Το παιχνίδι ήταν κλειστό και έτσι ήταν λογικά να κριθεί στα λάθη και στις κατοχές. Εκεί κάναμε καλή δουλειά και φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που έχει δώδεκα παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν. Οι τελικοί είναι πάντα ξεχωριστοί. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά ο τελικός είναι ένα παιχνίδι. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο ρόλο. Εμείς πρέπει να κυνηγήσουμε το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και σήμερα, με άμυνα και ενέργεια. Να κάνουμε πολύ καλή δουλειά και να παλέψουμε για τον τίτλο”.

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα