Αθλητικά Στίβος

Eπιστρέφει το Lycabettus Run

Του Χρήστου Γεωργίου

Tο μεγαλύτερο χειμερινό δρομικό γεγονός της πρωτεύουσας, το Lycabettus Run επιστρέφει με την 6η διοργάνωση την ερχόμενη Κυριακή 23 του μήνα. Μέρος των εσόδων κάθε εγγραφής θα διατεθεί στο ELPIDA YOUTH του σωματείου ELPIDA με το event να πρωτοστατεί κι ως προς τον κοινωνικό του χαρακτήρα.

Το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel είναι το σημείο αναφοράς για τον αγώνα, καθώς αποτελεί τόσο την αφετηρία, όσο και τον τερματισμό.

Το Lycabettus Run έχει την ιδιαιτερότητα να διεξάγεται σε δύο επιφάνειες, τόσο σε άσφαλτο, όσο και σε χώμα ενώ προσφέρει στους συμμετέχοντες ν’ απολαύσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τη μοναδική πανοραμική θέα της Αθήνας, όπως μοναδικά λόγω της θέσης του προσφέρει ο Λυκαβηττός.

Οι ασφάλτινες  διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χλμ οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο ενώ αντίστοιχα σ’ αυτήν την 11 χλμ πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χλμ. όπου δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χλμ στον περιφερειακό του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

Οι χωμάτινες  διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χλμ. Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό.

Σχετικά Άρθρα

«Μολυσμένο Μουντιάλ πριν καν ξεκινήσει…»

ZonePress

Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς μαζί για το βραβείο του καλύτερου Έλληνα αθλητή!

ZonePress

ΕΠΟ προς Ολυμπιακό: «Σανό στους οπαδούς και δήθεν ενδιαφέρον!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΚΕΤΑ
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα