Τσαλδάρης για Ολυμπιακό Β’: “Διάκριση θα είναι να φτιάξουμε το αύριο του ελληνικού μπάσκετ”

Αθλητικά

Ο Ολυμπιακός Β’ αποκλείστηκε από το Ανατόλια στο Κύπελλο κι ο Δημήτρης Τσαλδάρης δεν έκρυψε την απογοήτευση του, εξωτερικεύοντας παράλληλα το στόχο της Αναπτυξιακής ομάδας των “ερυθρολεύκων”.

 

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Β’, Δημήτρης Τσαλδάρης, είπε μετά τον αποκλεισμό από το Ανατόλια:

«Είμαστε δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα. Θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δει και επισημάνει κάποια λάθη από το παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά. Με την κατάλληλη προετοιμασία τα παιδιά ήταν έτοιμα. Μέτρησε η εμπειρία των παικτών του Ανατόλια, γιατί έχουν παίξει εδώ και χρόνια μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν και να διαβάζουν το παιχνίδι. Σε κρίσιμα σημεία πήραν τη σωστή απόφαση κι εκεί που φαινόταν ότι έχουμε γυρίσει το ματς και θέλουμε μια καλή άμυνα, πάντα ένα σουτ, ένα καλάθι ή ένα φάουλ μας έφερναν πάλι πίσω στο να κυνηγάμε στο σκορ. Κρατάμε, ότι δείξαμε τα στοιχεία που θέλουμε να δούμε στην αρχή. Θέλουμε πίεση, αιφνιδιασμό, σουτ. Κάποια μπορεί να μην μπήκαν, αλλά θα μπουν στο μέλλον. Αυτή, γενικά, θέλουμε να είναι η ταυτότητα της ομάδας. Να τρέχει, να πιέζει και να εκτελεί».

Ποιος είναι ο στόχος αυτής της ομάδας; «Η μεγαλύτερη διάκρισή μας θα είναι αυτά τα παιδιά να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε σίγουρα να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά προτεραιότητα είναι τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να αποτελέσουν με το σωστό προγραμματισμό το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».

Για το αν έχει περάσει η φιλοσοφία αυτή και το μήνυμα για τον κόσμο:

«Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. Είναι μια ομάδα με παίκτες, που τεστάρονται για πρώτη φορά στις εντάσεις της Α2 και αυτό είναι το δύσκολο, έχοντας την υποχρέωση να συνδυάσουμε την φρεσκάδα τους με την εμπειρία των πιο παλιών. Το μήνυμα είναι ότι εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα, για να περάσουμε το DNA αυτής της ομάδας. Θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο τη νοοτροπία του προπονητή και όσα πρεσβεύει ο Ολυμπιακός».

πηγη

Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα